Craft beer bars

De horeca is nu 2 weken terug open en ondanks het zeer Belgische weer hebben we terug massaal kunnen genieten van dat langverwachte terraske. De binnenstad zat goed vol en ook de zomerbars konden rekenen op een grote toeloop. Het doet onze stad weer helemaal bruisen en daar kunnen we enkel maar blij om zijn.

 

Voor de horeca is dit ook een grote ontlading en voor onze brouwers is er weer wat meer perspectief. Vooral kleine brouwers rekenen vooral op de café's om hun bier aan de man te brengen en zonder café's konden ze nog maar op weinig plaatsen terecht. Als echte Belgen is het nu aan ons om deze creatievelingen te gaan steunen door eens een café te bezoeken waar ze zich specialiseren in bijzondere biertjes, zowel van Antwerpen als ver daarbuiten.

 

Beerlovers Bar

 

De naam spreekt voor zich. Hier moet je zijn als je een hart hebt voor bier. Het maakt niet uit of je gewoon graag nieuwe bieren probeert, een echte beergeek bent of misschien zelfs stiekem een beetje een biersnob bent, hier val er altijd wel iets te ontdekken.

 

Het aanbod aan de vele tapkranen veranderd voortdurend en buiten de lange vaste lijst op de menukaart komen er regelmatig wat nieuwigheden op fles en zelfs meer en meer in blik. Beerlovers heeft voor iedereen wel iets en als je er niet uitgeraakt kunnen ze je hier goed op weg helpen.

 

Je vindt de bar naast bibliotheek Permeke in de buurt van het Centraal Station. Het ligt dus een beetje uit de richting, maar het is zeker een omweg waard.

 

 

Mombasa

 

Dit café is op zich geen craft beer bar, hier specialiseren ze zich eerder in gezelligheid. Dit bastion van knusheid in Borgerhout staat wel naast zoveel anderen dingen bekend voor zijn indrukwekkende en interessante bierlijst.

 

Hier komt je niet per se om de allernieuwste creaties op te zoeken, maar je vindt altijd wel een leuk bier om te proberen of je kan gewoon gaan voor een oude favoriet. De tapkranen wisselen ook wel eens van bier, dus ook daar valt wel wat te beleven. Perfecte plek voor gezellig samenzijn.

 

Je vindt dit café op het Moorkensplein in de schaduw van het prachtige districtshuis. Een aanrader voor als je in de buurt bent.

 

 

Café Ernst

 

Drink je graag bier, maar is dat niet het geval voor al je vrienden? Hier heb je een café waar niet alleen maar goed craft beer te vinden is, maar ook natuurwijn. Zo komen zowel de bierdrinkers als de wijnfanaten aan hun trekken. Hier voor elke voorkeur veel keuze.

 

Dit café is behoorlijk nieuw, maar het kan al rekenen op een grote groep volgers. Ik heb ze zelf ontdekt door hun zeer grote aanwezigheid op Instagram. Indrukwekkende lijst van zowel bier als wijn. Voor de mensen die bob zijn kan je natuurlijk ook iets anders krijgen, maar verwacht lichte paniek als je om een koffie vraagt. Ik spreek uit ervaring.

 

Dit café vind je op de Ernest Van Dijckkaai (hence the name), op wandelafstand van de Suikerrui. Kom zeker eens langs na de toerist uit te hebben uitgehangen rond de kathedraal.

 

 

Dr. Beer

 

De enige dokter die je nodig hebt vind je heel passend in de Adriaan Brouwersstraat, quasi om de hoek van het MAS museum. Deze nieuwe en stilaan vaste waarde op 't Eilandje wil niet alleen maar dat je bier proeft, hij maakt er een belevenis van.

 

Het café is nogal hip aangekleed en de eigenaar staat altijd klaar om je persoonlijk te bedienen. Niet zeker wat je moet nemen? Dr. Beer schrijft wel iets voor. Geef gewoon wat voorkeuren door en hij zal iets voor je uitzoeken. Liever zelf kiezen? Buiten de kaart kan je ook gewoon in de koeling kijken en daar iets uitkiezen.

 

Deze belevenis is te vinden in de buurt van het MAS. Het is een goede aanvulling tussen al het ander creatief geweld in deze up and coming wijk.

 

 

Waar je ook bent in Antwerpen, weet dat er altijd wel een café met een indrukwekkende bierlijst te vinden is. Nu heb je alvast 4 adresjes die je eens kan ontdekken. Heb je zelf een leuke plek ontdekt? Laat het ons zeker weten door @antwerplocals en @antwerponly te taggen. Schol!