Zomerbars

Dit weekend is het eindelijk zover. De terrassen mogen weer open en het ziet er zelfs naar uit dat het weer goed zal zijn, ideaal om van wat herwonnen vrijheid te proeven. We hebben nu enkel nog een keuze te maken. Antwerpen heeft een zo rijke cafécultuur dat je niet altijd weet waar eerst gaan, maar dat is een luxeprobleem natuurlijk. Het is wel zo dat veel café's niet zo een groot terras hebben en je misschien niet meteen een plaatsje vind. Gelukkig hebben ook verschillende zomerbars hun comeback aangekondigd. Sommige dit weekend al, andere zeer binnenkort! Eens kijken waar je al  terecht kan voor een terraske te doen en van de zomer kan beginnen dromen.


Bar Noord


Deze zomerbar in de loods op park spoor is een van de bekendste en kan dus niet ontbreken in deze blog. Het grote terras buiten, de zomerse ligstoelen en de fonteintjes maken van de plaats een ideale plek om even te genieten. Het terras kreeg bovendien een opfrisbeurt, dus ze zijn weer helemaal klaar om je te ontvangen.


Ze gaan ook meteen vanaf 8 mei open, dus samen met de rest van de horeca. Terrasjes in de binnenstad vol? Dan misschien hier eens proberen. De koude pintjes, frisse cocktails en houtenoven pizza's zogen ervoor dat je ook hier aan je trekken komt.Bar Paniek


De zomerbar aan het Kattendijkdok van kunstcollectief Timecircus is doorheen de jaren ook een vaste waarde geworden op 't Eilandje. De ontspannen sfeer tussen de planten en mechanische constructies geven deze plek een behoorlijk unieke vibe. Perfect voor als je op zoek bent naar een meer informele aanpak. 


Op deze bar ga je wel nog een weekje mogen wachten, want ze openen pas op 15 mei weer de deuren. Vanaf 11 uur kan je dan weer een plekje uitzoeken tussen de georganiseerde chaos of gezellig zitten aan de rand van het dok. Ruwe gezelligheid troef!Café Kamyon


Als je het aankan als Antwerpenaar om eens “over 't water” te gaan voor een zomerbar, dan raad ik zeker Café Kamyon aan. Qua vibe een beetje zoals Bar Paniek, met een prachtig uitzicht op de stad als bonus. Hier ook no nonsense, gewoon gezelligheid.


Ook deze zomerbar gaat een week later dan de rest van de horeca open. Vanaf 15 mei kan je daar weer de stad ontvluchten en ontspannen. Naast drankjes zal er weer eten voorzien zijn, maar het is nog niet helemaal duidelijk wat het dit jaar wordt. Zelf gaan ontdekken is de boodschap!'t Pakt / Spéciale Belge taproom


Technisch gezien is 't Pakt geen zomerbar, want je kan er in normale tijden heel het jaar terecht. Ze gaan echter pas nu terug open, dus het komt een beetje op hetzelfde neer. Het hele concept heeft bovendien wel iets van een zomerbar en is dus een originele hotspot om te ontdekken. 


Spéciale Belge taproom heeft alvast groots aangekondigd zeker terug open te doen, dus je zal er zeker niet omkomen van de dorst. Dit café biedt een interessante selectie aan craft beer en willen jullie na een veel te lange pauze weer in de watten legen.


Vanaf 8 mei kan je er weer naartoe. Ga er zeker eens langs om dit bijzonder stukje Berchem levend te houden.Bocadero


De voorbije jaren werd de waagnatie elke zomer omgetoverd tot een strand met een zekere zuiderse flair. Frisse drankjes en lekker eten maken het plaatje compleet. De zuiderse sfeer wordt in Bocadero nog extra benadrukt door dansavonden. Dat zal nu wel even niet mogelijk zijn (tenzij misschien met je knuffelcontact), maar een drankje aan het strand maakt al veel goed. 


Vanaf 13 mei zullen ze hier de deuren openen. Tijd voor je strandvakantie in 't stad te plannen!Zomerfabriek & co


Nog niet alle zomerbars hebben hun terugkeer aangekondigd. Rond veel klassiekers is het nog verdacht stil. Wel wordt er al iets opgebouwd voor het Felix Pakhuis. Het ziet er dus naar uit dat daar weer iets op til is.


Ook de zomerfabriek die huist in de oude gasfabriek in Berchem heeft nog niets laten weten, maar begon onlangs personeel te zoeken. Een teken dat er binnenkort terug leven in de brouwerij is? 


Je hoort het al. De komende maanden zal er weer veel te beleven zijn in Antwerpen. Langzaam maar zeker komen we er wel.


Nu ben je gewapend met wat adresjes om te (her)ontdekken als de gewone terrasjes vol zijn, of als je gewoon even dat vakantiegevoel wil opzoeken. Hebben je nog een leuke suggestie? Laat het ons zeker weten door @antwerponly en @antwerplocals te taggen. Een foto van je eerste pintje mag je ook altijd onze richting uitsturen! Tot volgende en veel plezier!