Uniek op stap

Volgende week komen we weer een stapje dichter bij de vrijheid. Op woensdag kunnen we ons verheugen op een later sluitingsuur in de horeca en kunnen we zelfs binnen zitten. We kunnen naar het schijnt zelfs wildvreemden knuffelen, maar laten we daar nog even mee wachten.

 

Om al dit te vieren bieden we vandaag nog eens een blogpost aan met een paar leuke plekken om onze trilogie over de horeca af te sluiten. De focus ligt deze keer op plekken met een uniek interieur, die we vanaf woensdag terug kunnen ontdekken.

 

Natuurlijk zitten we liever op het terras, maar met het eigenzinnige Belgische weer zullen we wel eens moeten schuilen. Hier 5 adressen waar dat schuilen een extra bijzondere ervaring is.

 

Café Beveren

 

Als je dit café binnenwandelt, dan kom je oog in oog te staan met een groot orgel. Deze grote installatie siert al sinds de jaren 30 dit unieke café en zorgt al vele decennia's voor ambiance. Jong en oud, alleen op of in grote groep op vrijgezellenfeest, iedereen vindt wel eens de weg naar dit café.

 

Om het orgel in actie te zien moet je wel zelf een euro in een bakje steken, door de zogenaamde 'muzikale gleuf', en dan begint een liedje te spelen. Het nummer kan je niet kiezen, want deze analoge machine leest de liedjes in een vaste volgorde. Aan de andere kant vind je ook nog wel een jukebox als je toch wil kiezen. Een ding is wel zeker, ambiance gegarandeerd!

 

 

Fiera

 

De handelbeurs van Antwerpen werd jarenlang verwaarloosd en zelfs door de meesten vergeten. Gelukkig werd er door bezorgde liefhebbers van ons erfgoed aan de alarmbel getrokken om dit belangrijk stukje geschiedenis in volle glorie te herstellen. Het resultaat is ronduit prachtig en wordt momenteel vooral voor events en tentoonstellingen gebruikt.

 

De aanpalende Schippersbeurs werd dan weer omgetoverd tot een adembenemend restaurant. Het pand is met veel zorg gerenoveerd en de aankleding werd zorgvuldig uitgekozen. Zelf waande ik mij in het salon van een of andere sultan.

 

Goedkoop is het wel niet, maar het is zeker de moeite waard om hier eens te eten of gewoon eens langs te komen voor een drankje en de sfeer op te snuiven. Misschien een goed idee voor je volgende date?

 

 

Tram 3

 

Dit café is de laatste tijd echt een begrip geworden in 't Stad. Dit geesteskind van Lizzie, misschien wel een van de bekendste cafébazinnen (of volgens haar Instagram “heerser van Tram 3”), is een ware ontmoetingsplek voor iedereen en dat in een bijzonder kader.

 

Het gebouw zelf heeft echt iets van een stadspaleis en binnen is alles sfeervolk en origineel ingericht, en qua locatie kan het niet beter: in de schaduw van de kathedraal. Aan sfeer hier ook nooit gebrek.

 

Onze bekende barvrouw zou dit café opgericht hebben ter ere van haar 30ste verjaardag en daarvan komt dan ook de naam “tram 3”, al zou het ook verwijzen naar tram 3 dat de verbinding maakt met Merksem, de bakermat van onze heerser.

 

Zeker eens de moeite om eens langs te komen en deel de worden van het tram 3 universum.

 

 

Oud Arsenaal

 

Aan authentieke bruine café's geen gebrek in onze stad, maar het worden er wel steeds minder. Het doet daarom altijd veel plezier plekken te vinden zoals het Oud Arsenaal, waar de tijd lijkt stil te staan en dat bedoel ik op een goede manier.

 

Voor de onvervalste gezelligheid moet je hier zijn. De pinten worden goed getapt en je krijgt een persoonlijke bediening. Of je nu komt met een paar vrienden of alleen om je krant te lezen, iedereen is welkom. Zie het als een uitbreiding van je eigen woonkamer.

 

Heb je de vorige maanden teveel thuis gezeten? Kom dan hier van de gezelligheid genieten.

 

 

Dansing Chocola

 

Vroeger was deze plek in de Kloosterstraat vooral bekend om zijn chocomelk, maar na een overname is dit eerder eetcafé geworden. Het interieur en sfeervolle terras zijn gelukkig wel gebleven.

 

Van buiten zit het café bij volledig in het groen, wat als zorgt voor een bijzondere sfeer als je onder de groene blaadjes vertoeft. Binnen waan je je dan weer eerder een bohemien café uit vervlogen tijden. Je waant je zo in een kunstige Franse film.

 

Chocomelk kan hier trouwens nog altijd krijgen, maar ook bier en hier kan ook lekker gegeten worden. Vanaf woensdag kan je de gerechten hier ook eens proberen.

 

 

Na deze blogpost en de 2 vorige ben je helemaal klaar om terug het sociale leven in te duiken. Aan originele plekken om dat te doen in onze stad geen gebrek en eigenlijk zelfs veel te veel om allemaal op te noemen. Heb jij nog een leuke tip? Laat het ons zeker weten door @antwerponly en @antwerplocals te taggen. Tot de volgende!